8 mar 2009, 22:44

Кървав хоризонт 

  Poesía » De amor
556 0 3

Не ме търси в дневника на моята лудост,
пълно е с понеделници гротескни.
Мразя ги, защото няма те в тях,
а карнавален грим, декори смешни.

Не ме търси по изгрев, с въпросителен рефрен,
пиян, от жажда за думи нетленно горещи.
Хоризонтът съм аз, от червени коси ранен,
на залезите ти безкрайни и оловно тежки.

Не ме търси в пясъчно днес на минало лято,
в кишави мисли на неканен сезон.
Слънцето при мен обикаля земята
и не се подчинява на орбитален закон.

Не ме търси в пози нехарaктерни,
по кръстове блудкаво южни.
Знаеш, северът все ме тегли,
със залези незабравено чужди.

Не ме търси, ще те намеря...

© Стоян Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??