30 sept 2006, 1:30

Ледена омраза ... 

  Poesía
686 0 4

Все така студените ти безжизнени очи
изпиват всяка светлина и радост в моя ден .
Омраза в тях се крие и блести ,
но с усмивки фалшиви не ще ги скриеш ти от мен ...

Все така студена страст , превърнала се до днес
в леден поглед , казващ много , дори без думичка една .
Върви , желая ти късмет ,
думите са излишни , за мен остава мисълта ...

Все така хладно и невзрачното "Здравей " ,
сякаш на сила отронено и със ненавист .
Дано до края сърцето твое да живей ,
без да раздава около мен тази дълго таена ярост ...

Все така ледена усмивка през сълзи .
Защо се криеш ? Не можеш да ме заблудиш .
Замръзнали за всички , но тлеещи за мен са твоите очи ,
с думите си вече не можеш да ме нараниш ...

Не си търси причина с хлад да ме подминаваш .
Студа се носи след теб като зараза .
научи се да ме гледаш нагло и преструвай се поне , че ме мразиш ,
така както аз те гледам и не изпитвам даже капчица омраза ...

© Александра Матеева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздрави и от мен Сандри!!!!!Много силно и откровено!!!!
  • Галя , да , за жалост е така ... Но поне можем да четем в очите , те казват всичко без лъжи ... дори да е омраза ...
    чар , благодаря за оценката
  • откровеност!
  • "Студа се носи след теб като зараза ."-точно от това,аз не мога да се спася...Поздрави за стиха!
Propuestas
: ??:??