9 may 2018, 9:48

Легенда за София 

  Poesía » Del paisaje
757 0 1

Във изворната радост вечерта,

с отблясък на бакъреното злато,

донася пратракийска тишина -

езична и добра, и непозната.

 

Със дъх на рози, здравец и бръшлян

ти - София - от светъл дъжд се раждаш,

с вихрушка, буря или ураган,

пробудена от слънчевата жажда.

 

Порои сипе живата вода,

лудувала в герани самодивски.

Стихиен огън с образ на жена

в поток от разтопено злато плисна.

© Милена Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??