9.05.2018 г., 9:48 ч.

Легенда за София 

  Поезия » Пейзажна
754 0 1

Във изворната радост вечерта,

с отблясък на бакъреното злато,

донася пратракийска тишина -

езична и добра, и непозната.

 

Със дъх на рози, здравец и бръшлян

ти - София - от светъл дъжд се раждаш,

с вихрушка, буря или ураган,

пробудена от слънчевата жажда.

 

Порои сипе живата вода,

лудувала в герани самодивски.

Стихиен огън с образ на жена

в поток от разтопено злато плисна.

© Милена Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??