13 mar 2023, 7:02  

Лека нощ, деца! 

  Poesía
599 2 2

ЛЕКА НОЩ, ДЕЦА!

 

Когато "Лека нощ, деца!"

ни пожелава Господ вечер,

а най-щастливите слънца

от нас са все така далече,

и – тъжни, лягаме да спим

в легла от кукувичи прежди,

нима с Вълшебния килим

си отлетяха дните прежни? –

в които бяхме по-добри

и много по-щастливи някак,

в торбата с мръсните пари

светът не ровеше до лакът,

и будехме се в светлини! –

а не в най-тъпото на вица,

че в свят на глад и на войни

ще пеем "Лека нощ, дечица!",

в дъбрави с пролетни цветя

ще дишаме – Деца на Рая...

 

Къде ли, Сънчо, отлетя?

И ще се върнеш ли? – не зная.

 

13 март 2023 г.

гр. Варна, 6, 15 ч.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

(Б. м.) Днес завинаги ще се простим с невероятния Георги Чаушов – създателят на "Сънчо". Дано Бог да му стелне най-меките си треви!

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Избледняват знаците от нашето детство... Светъл да му е пътят.
    Вчера си отиде още един светъл човек - Валентина Шейтанова - тя публикуваше тук преди години с ник jantreya
  • Мир на душата му, ще го помним! А посвещението ти е прекрасно!

    "В торбата с мръсните пари
    светът не ровеше до лакът..."!!!!
Propuestas
: ??:??