1 mar 2013, 21:20

Линч за враговете на народа 

  Poesía » Civil
546 1 0

По площадите останахме без гласове,

подметките изтрихме, протъркахме и джинсите.

Омаляха ни ръцете и краката от подскачане.

Измръзнахме от студ, макар и чайче да ни давахте.

 

Развявахме байраци и свирките надувахме,

с които врабчетата и гълъбите плашехме.

А вие на топличко с коняче и пури

за още и още, и още ламтяхте.

 

А овцете си блеехме по площади и улици.

Все пак овце сме и трябва да блееме.

Да бъдем стригани, драни, доени,

за да сте сити вие, гадове мръсни.

 

Обувки и джинси нови ще си купим,

ще си отпочинат ръцете и краката ни.

Ще поумнеем, макар за овце да ни смятате,

но тогава не ще блеем, а главите ви ще откъснем.

 

Милост не ще има абсолютно никаква.

Ще озвереем като глутница вълци.

Ще ви разкъсаме със зъби и нокти.

И не ще ни конституция, ни закони

от глада и гнева на народа да ви опази.

Боклуци мръсни.

 

Този, който лъгахте и ограбвахте,

на който омръзна му, уж свободен,

в държавата си да е роб.

На вашите и чужди интереси.

Достатъчно. Псета мръсни.

Линч за враговете на народа.

 

Калин Вълов

www.kaklin-valov.hit.bg

 

 

© kalinvalov Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??