Лиса срещнала Мецана
на зелената поляна.
Сбръчкала си тя нослето
и настръхна ù гръбчето.
Меца пък ù изръмжа
и застана на крака.
- Спрете! - Мравчо се обади. -
Тук не искаме разправи,
кротко си се разберете
и приятелки бъдете.
. . .
Оттогава Лиса с Меца
дружно хапват от медеца.
© Искра Радева Николова Todos los derechos reservados