11 feb 2007, 21:45

Листа 

  Poesía
508 0 3
 

Листа


От слънцето нежно погалени

и стоплени от ярката му плът

просветват  като лампички запалени

земята сгряват след като се приземят.


Достойни спомени за свежест и зелено

изпращат ги по краткия им път.

И те топят се кротко   , примирени

 в очакване отново да се преродят.

   


На плажа


Спокойно тихомълком от плажа се изнизва

присъствието светло на деня .

От слънцето забравен бавно пясъка изстива

със пулса на стопяваща се мараня.


Морето от брега отнася бялата си  риза

във пазвите си приютило рибите ята

Рибарски лодки край брега се спират,

а птици уморено търсят своите гнезда.


     

Обичам


Обичам улиците нощем.

Смълчани тихо спят шосета и  съдби.

А бавно в тъмнината се разхождат

замислени самотници с приведени души.



Обичам улиците нощем -

безмълвни двойки пълнят сенките на мрака,

а  тук - таме прозорци светят още

 и  някого да се завърне упорито чакат.



  

© Людмила Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??