30 dic 2010, 20:17

Листите на календара 

  Poesía » Otra
481 0 3

Къде отлитат листите на календара,

ухаещи на миналото щастие?

Дали годината пределно стара

не ги предъвква със нескрито сладострастие?

 

Къде са листите със дните неспокойни,

с коси разрошени  от грижи и беди?

Дали наистина са недостойни

да отброяват  нашите, човешките съдби?

 

И други листи срещат се във календара -

с лица еднакви, скучни, в миши цветове.

Животът свойте кръгове затваря.

Кажете ми, къде изчезват всички светове?

 

От тях ветрило искам аз да си направя,

очи да вперя  в чудния им кръговрат.

И ден дори не искам да забравя,

отивайки си с мир във  Оня, По-добрия Свят.

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??