Тръгване от някъде...
Начална гара,
самолети,
влакове,
някакви коли...
Стигане до някъде...
Гара и пак -
автобуси,
влакове,
трамваи и такси...
Времето лети!
Обиколки, въртележки -
по средата - ти!
Пътуване за някъде...
Пеша дори!
Пристигане.
Безкрайно чакане,
кръстопъти,
светофари,
магистрали,
тротоари...
Лутане и пак пътуване...
Пеша дори!
Живот кипи!
Кръговрати,
любови, радости...
Спирки,
гари,
автогари,
влакове...
Метро дори!
Времето лети!
По средата - ти!
Пристигане на гара...
Железничарска спирка.
Глухи коловози.
Път за никъде!
Последна гара...
Или по-точно -
крайна спирка...
януари, 2003 г.
© Пламен Порчев Todos los derechos reservados