Jul 5, 2013, 11:30 AM

Литография 

  Poetry
474 0 2

 

ЛИТОГРАФИЯ

 

                               Тръгване  от  някъде...

            Начална  гара,

                                самолети,

                                           влакове,

                                  някакви  коли...

            Стигане  до  някъде...

            Гара  и  пак -

                              автобуси,

                                            влакове,

                           трамваи  и  такси...

           Времето  лети!

           Обиколки,  въртележки  -

                                      по  средата  -  ти!

           Пътуване  за  някъде...

                                                 Пеша  дори!

                                Пристигане.

            Безкрайно  чакане,

                               кръстопъти,

                                      светофари,

                                          магистрали,

                                                 тротоари...

           Лутане  и  пак  пътуване...

                                                       Пеша  дори!         

           Живот  кипи!

           Кръговрати,

                              любови,  радости...

                Спирки, 

                               гари,

                      автогари,

                                       влакове...

                                                        Метро  дори!

          Времето  лети!

                             По  средата  -  ти!

                           Пристигане  на  гара...

                           Железничарска  спирка.

                           Глухи  коловози.

                                                   Път  за  никъде!

                          Последна  гара...

                          Или  по-точно  -

                                                            крайна  спирка...



януари, 2003 г.





© Пламен Порчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Лъчезаре, благодаря и за бутилките и за виното!
  • Живот като въртележка.Право в десятката! Много ми хареса! Като се замисли човек цял живот лутане и пътуване в търсене на гара, между две бутилки а стигаме с шише вино до известната ни последна спирка. 6+
Random works
: ??:??