Логиката на поета
За чистия и ясен ум логично е -
мечтата идва,
когато гоним я по друм,
различен от логичния.
Когато търсим я безкрай,
тя търси ни и пари с пръсти,
поглежда в сенчестия рай
и вади ни оттам чевръсто.
Мечтаем ли, живеем пъстро
и ходим в пътища прекрасни,
защото знаем - не е късно
да литнем с облаците ясни.
Това ни вдига над земята
и прави ни премъдри в болка,
изкарва злото от недрата
и предизвиква го неволно.
Това ни кара да летим
и да живеем в мъки мрачни,
свободно да се веселим,
дерзаейки във свят прозрачен.
© Нико Ников Todos los derechos reservados
поздрави от вълчо!!!!