18 abr 2012, 8:09

Луда светлина 

  Poesía » Filosófica
461 0 1

 

 

Луда светлина

 

Луда светлина Луната

(луда-подлудяла)

разпилява над Земята,

та развиделява...

 

Всеки дрипав храст изглежда,

че гора е цяла

и оплетен в лунна прежда

мърда, оживява...

 

Там, от млечната прозрачност

силует изплува,

знам че е мираж, но в здрача

толкова е хубав!..

 

А край мене хаотично

спомените стари

хукват като лунатици-

кой където свари...

 

...Имаше една прекрасна

друга нощ, в която

аз разрошвах й косата

с цвят на лунно злато.

 

В сенките- притихнал мрака,

вятърът- в листата...

(Улулица ли приплака,

или тишината?..)

 

Оживелите разкошни

спомени и страсти

се тълпят във тая нощ и

все така са властни...                                  

 

...И макар да са миражни

болката прогонват,

и очите стават влажни,

а ръцете- помнят...

 

д-р  Коста  Качев

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Странно как лунните пътеки все ни теглят назад. Но благи са... макар в очите леко да напарва сол. : )
    Харесаха ми разкошните ти спомени под подлудялата Луна. : )
Propuestas
: ??:??