Луната съблича си бавно
сребристите лунни воали.
Играта ù днес е забавна,
мечти и желания пали.
Извива се страстно и чисто
това недокоснато тяло.
И лунна пътека лъчиста
небето загадъчно гали.
Трепти и звъни тишината.
Звездите не смеят да дишат.
По светлия лик на луната
безумни поети въздишат.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados