15 dic 2011, 11:32

Луната ми 

  Poesía » Otra
526 0 2

 

Луната ми е щит, направен от сребро -

предпазва ме от идващия ден;

обрамчена от тъничко стъкло,

в прозореца ми гледа и през мен....

                         Разказва приказки и тихи притчи

                         за минали и недотам

истории

и иска да съм будна,

да я погълна цяла със сърцето си,

или да ù го дам,

да го изтръгна.

 

            Луната ми е плюшено мече,

което гушкам, докато заспя...

Или ме пази във кошмарите, за да не плача -

палачът

на безплътния ми аз...

Хипноза във среднощен час.

 

Луната ми е може би приятел,

но някак страх ме е да ù обърна гръб;

повърхността  ù е на сенките ваятел,

ала понякога напомня сърп.

 

© Елена Леонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??