от късното вълнение на мислите ми
се увлича всеки прилив
откъснато от себе си -
небето
се облича във вода
(водата се облича в облаци)
забравя за света
и вече никой
никой!
не може да го отдели от неговата свобода
размивам най-нарочно
граници и хоризонти
(без предели!)
конкретика не е присъща на Сега
разливан -
акварела на нощта
(но нощ такава -
непорочна)
настъпва по платното мощно
(но мощ такава -
не-нарочна),
сякаш шепичка пера
е духната от бриза на посоки
всякакви
такива -
незаписани във ничии атлас
тук всичко е започнало от точица
и точно себе си е търсило със своя глас
(тъй както аз)
в пороя
се събужда ехото
в просъницата си
издава много тайни
преповторени
в словата му
не винаги
се спазва словореда на познатото
и не очаквай
да ти каже всичко за съня
ти сам сглобявай пъзела на своята душа
аз само ще запаля
(както всеки път съм правила
и без това)
фитила на свещта - във тялото си
(Слънцето е услужливо
ако му поискаш огънче) -
да осветя атлазите на морските вълни
припяващи, че нещо ще пристигне
то пристига
да довърши песента,
която е започнало
и е оставило да диша
повече,
от колкото му е достатъчно
за неговия танц
а аз
ще се удавя в огледалото на спомените си,
докато
се слеем във едно
със отражението ми
и всички граници, които правят мен -
реална
повече от него -
не изчезнат
и спокойствието не намери цялост
и баланс
там - някъде
във хипертялото на двойното изображение -
в реалната среда на моето лице,
където видимо - не съществува
нищо
и всичко ни наглежда винаги
от там
сега.
© Северина Даниелова Todos los derechos reservados
Бодна ме с:
"ти сам сглобявай пъзела на своята душа
аз само ще запаля...
фитила на свещта - във тялото си...
ще се удавя в огледалото на спомените си,
докато
се слеем във едно..."
Поздравление! Желая ти нови успехи!