21 ene 2006, 11:51

лятото 

  Poesía
765 0 2
зад осветените прозорци
забелязах аз фин силует -
със съвършените пропорции,
така идеален наглед...

нощта беше ясна
ефирът опиваше
една мисъл бясна
ума ми промиваше

пристъпях аз като насън
и вперих див поглед нагоре;
тя май видя, че съм вън
или пък така ми се стори?..

май бях сериозно пиян
но пък си заслужава:
помахах и с поглед засмян.
нека каквото ще става.

зад осветените прозорци
седях на лунна светлина,
потънал в пламенни емоции,
загледан в някаква жена.

събудих се на сутринта,
миришеше още на лято,
на жега и на самота.
до мен не лежеше жената.



другият вариант е: първите три строфи изчезват, а останалите се подреждат така:

зад осветените прозорци
седях на лунна светлина,
потънал в пламенни емоции,
загледан в някаква жена.

май бях сериозно пиян
но пък си заслужава:
помахах и с поглед засмян.
нека каквото ще става.

събудих се на сутринта,
миришеше още на лято,
на жега и на самота.
до мен не лежеше жената.

Помогнете ми, моля! :) :) :)

© Фредерик Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • а аз харесвам повече вторият... но .. ох, не знам.
  • тая двойка като "и двата варианта ******" ли да приемам?
Propuestas
: ??:??