30 may 2021, 11:56

Лъжата 

  Poesía
268 0 2


Колко грама тежи болката от лъжата?
Скърцат тежки клепачи като входна врата.
Сълзите са сякаш звезди в тъмнината,
но солена е тяхната светлина.

От куршум е по-бърза и от нож по-ранима.
Поразява без пропуск и корава душа.
Няма лято и есен, няма пролет и зима,
не голяма и малка, тя е просто лъжа.

Но какво е лъжата още неразгадана?
Тя прилича на истина и танцува с крила.
Тя сама си залага и затваря капана
и отрича до края, че е всъщност лъжа.

Тя поврежда животи, избледнява доверия
и превръща във възрастни всички детски очи.
Съсирени истини в човешки артерии
са всички създадени, гнусни лъжи.

Нежелана от никого и от него създадена,
безсмъртна откакто познат е света.
Лъжата е рошава или загладена,
но все е болезнена всяка лъжа.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??