21 sept 2010, 13:02

Любов... 

  Poesía
1727 0 25

ЛЮБОВ…

 

За тебе е приключила. За него – недовършена…

И тайничко копнежът му се удря в мисълта.

Избива през очите му. В прозрачните мехурчета

(на бирата във чашата). Трепереща ръка…

 

посяга към цигарата. Цигарата – към устните.

И облакът от дим лети с надежда…все към теб.

Защото всичко друго самота, и глад, и пустош е…

Завръща се за миг поне в света си на момче.

 

Изгряваш във очите му и светиш там до пръсване,

наивна по момичешки за тази светлина.

За тебе е приключила, за него – недовършена,

удавена във спомени и чувство за вина

 

а ти, неподозираща, вървиш така през дните си…

А той се спъва в упреци, към себе си суров,

в юмруци стиснал тъжната и гола своя истина –

приключила, но още недовършена любов!

 

© Ева Корназова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??