Любовта е пламък, любовта е жар,
живи въглени в огнището ЖИВОТ.
Чувството прекрасно е от бога дар,
скъпоценност в житието на един народ.
Любовта е сляпа и това е неин чар,
по-скъпа от злато, тежащо нявга кат хомот.
Утихва нявга огънят, от злия вятър връхлетян,
остават въглените, живите да го възпламенят.
Ще победи ли злото ВЯРАТА дори с тамян,
вярвам, че светли чувства тъмните ще победят
и доближават се туптящи, пламенни сърца,
проблеснала искрица в жаравата
превръща я в буен огън, огъня на любовта.
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados