2.04.2013 г., 20:53 ч.

Любов 

  Поезия » Любовна
532 0 1

Любовта е пламък, любовта е жар,

живи въглени в огнището ЖИВОТ.

Чувството прекрасно е от бога дар,

скъпоценност в житието на един народ.

 Любовта е сляпа и това е неин чар,

по-скъпа от злато, тежащо нявга кат хомот.

Утихва нявга огънят, от злия вятър връхлетян,

остават въглените, живите да го възпламенят.

 Ще победи ли злото ВЯРАТА дори с тамян,

вярвам, че светли чувства тъмните ще победят

и доближават се туптящи, пламенни сърца,

проблеснала искрица в жаравата

превръща я в буен огън, огъня на любовта.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??