В ръцете на чужди мъже
прокрадва се твое докосване;
разделят ни хиляди светове,
за нова любов май готови сме.
На отсрещния бряг на реката
виждам те теб, и – опасно е;
нещо загнива в душата,
рана от тебе е, но любов ли е?
Краката отказват да тичат,
въздух наоколо няма.
Спасение едничко намирам
дълбоко, дълбоко в океана.
А в ръцете на чужди мъже
не откривам ни теб, ни себе си;
разделят ни хиляди светове –
моят е пълен със белези.
© Ника Todos los derechos reservados