5.11.2017 г., 17:21 ч.

Любов ли е? 

  Поезия
459 1 2

В ръцете на чужди мъже

прокрадва се твое докосване;

разделят ни хиляди светове,

за нова любов май готови сме.

 

На отсрещния бряг на реката

виждам те теб, и – опасно е;

нещо загнива в душата,

рана от тебе е, но любов ли е?

 

Краката отказват да тичат,

въздух наоколо няма.

Спасение едничко намирам

дълбоко, дълбоко в океана.

 

А в ръцете на чужди мъже

не откривам ни теб, ни себе си;

разделят ни хиляди светове –

моят е пълен със белези.

© Ника Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??