12 mar 2020, 15:08

Любовна карантина 

  Poesía » De amor
474 7 6

ЛЮБОВНА КАРАНТИНА

 

Макар че ще ми липсват твойте ласки,

животът и без тебе  продължава.

Със клечица кибрит на входа драснах,

че трудно от любов се изтрезнява.

 

Събирам се частичка по частичка.

Боли, защото падам отвисоко.

Залъгвам се, че няма да обичам.

Така туширам глупавата болка.

 

След ден ще почна – може би! – да дишам

и слънцето ще пусна – да ме стопли.

А чувството, че вече съм излишна,

ще прибере свирепите си нокти.

 

Понеже думите са костеливи –

засядат като залъче кораво,

но даже да твърдя, че си отивам –

за нищо на света недей ми вярва.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??