6 sept 2018, 0:35

Любовни маратони 

  Poesía » De amor
502 8 11

ЛЮБОВНИ МАРАТОНИ
 

Маратонът е вече към края

и финалът се вижда от хълма.

Спри най-сетне, бегачо отчаян!

след чертата едва ли ще съмне.

 

Ти достойно премина трасето,

беше трескав в самото начало,

после крачките станаха леки,

и сега просто дух си без тяло.

 

Всяка жажда до тук утолена,

и страстта е докрая изпита.
Имаш цялата звездна вселена.
Но защо са ти вече звездите?

 

За какво да се влюбваш отново,

щом финалът е толкова близо?

От хомоти и брачни окови

е ръждясала грешната риза.

 

Само искам едно за последно!

завърни ме в април преди здрача,

дето в тъмната сянка на кедъра

нощем влюбени славеи плачат.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??