23 mar 2022, 12:14

Любовта има своите демони 

  Poesía » Filosófica
296 1 3

Любовта има своите демони,
но и своите ангели – също,
не остане ли нищо за вземане
и за даване, тя те прегръща.
Ала не да лекува, отварите
са лютиви – изгарят – до кости,
тя е втората младост на старите,
щом си млад – чудесата са прости.
Но тогава си сляп. Устременото
твърдоглаво решетките пили,
лава жива потича по вените,
всички нови любови са мили...
А когато на старост капаните,
щракнат тихо измъкване няма.
С любовта под ръка ще се хванете,
ти и тя и смъртта. И без драма,
ще откриете дирята светлата
там, където очаква ни рая,
че са всъщност до седем небетата,
там деца на любов си играят...

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Само любовта,
може лютиво да заболи така,
както никоя друга
болка човешка на тази земя...
Само любовта, ...
  468 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??