23 mar 2022, 11:46

Само любовта боли така... 

  Poesía » De amor, Canción de autor, Verso libre, Otra
477 0 1

Само любовта,

може лютиво да заболи така,

както никоя друга

болка човешка на тази земя...

Само любовта,

може да прониже така,

сякаш ножове

пробождат болно сърце...

 

Само любовта боли така-

горчиво като целувка

на роза бодлива...

 

Но не забравяйте,

че това дава мощна сила!

Превръща те в борец!

Ставаш счупено стъкло!

А когато някой те поправи

и превърже твоите рани-

силен човек ставаш,

обаче старата любов 

става все по-трудно

да се забрави...

 

Но не е невъзможно 

ума да я остави!...

 

О,друга любов!...

Чиста - нова! 

Много по-добра...

Нова прекрасна

гледка към света!

 

Но този път,

любовта си насочвам я

не към човек...-

А към самият Създател!-

На всички нас Баща!

 

Той никога

няма да ме нарани!

Няма капчица сълза

от болка да остави следи!...

 

Обявявам го! -

Тук и сега!...

Че в Неговите ръце,

аз предавам своето

наивно и наранено сърце!...

Той ще го поправи,

нали познава го добре!...

Защото знае,че аз съм Негово дете!

© Ivana Dzhermanska Todos los derechos reservados

Любовта има своите демони,
но и своите ангели – също,
не остане ли нищо за вземане
и за даване, тя те прегръща.
Ала не да лекува, отварите ...
  305 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Бог помага на тези, които го обичат и:
    полагат в Неговите ръце
    нараненото свое сърце!
    Изсушава сълзите им и посочва пътя по който да го следват, да обичат Него, себе си и другите като себе си..
Propuestas
: ??:??