Mar 23, 2022, 12:14 PM

Любовта има своите демони 

  Poetry » Phylosophy
303 1 3

Любовта има своите демони,
но и своите ангели – също,
не остане ли нищо за вземане
и за даване, тя те прегръща.
Ала не да лекува, отварите
са лютиви – изгарят – до кости,
тя е втората младост на старите,
щом си млад – чудесата са прости.
Но тогава си сляп. Устременото
твърдоглаво решетките пили,
лава жива потича по вените,
всички нови любови са мили...
А когато на старост капаните,
щракнат тихо измъкване няма.
С любовта под ръка ще се хванете,
ти и тя и смъртта. И без драма,
ще откриете дирята светлата
там, където очаква ни рая,
че са всъщност до седем небетата,
там деца на любов си играят...

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Само любовта,
може лютиво да заболи така,
както никоя друга
болка човешка на тази земя...
Само любовта, ...
  476 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??