23 мар. 2022 г., 12:14

Любовта има своите демони 

  Поэзия » Философская
304 1 3

Любовта има своите демони,
но и своите ангели – също,
не остане ли нищо за вземане
и за даване, тя те прегръща.
Ала не да лекува, отварите
са лютиви – изгарят – до кости,
тя е втората младост на старите,
щом си млад – чудесата са прости.
Но тогава си сляп. Устременото
твърдоглаво решетките пили,
лава жива потича по вените,
всички нови любови са мили...
А когато на старост капаните,
щракнат тихо измъкване няма.
С любовта под ръка ще се хванете,
ти и тя и смъртта. И без драма,
ще откриете дирята светлата
там, където очаква ни рая,
че са всъщност до седем небетата,
там деца на любов си играят...

© Надежда Ангелова Все права защищены

Само любовта,
може лютиво да заболи така,
както никоя друга
болка човешка на тази земя...
Само любовта, ...
  476 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??