25 ago 2023, 9:06

Любовта наесен 

  Poesía » De amor, Formas graves
400 4 11

ЛЮБОВТА НАЕСЕН

 

Едва ли любопитство те примами

блажен да полежиш на мойте скути.

За мене най-безценните минути

са тези, във които бяхме двама.

 

Изпратих ти небесно оригами

по непознати есенни машрути.

И залезът зад хълмите се срути,

разтърсил с взрив притихналата слама.

 

Мълчи ми се край теб и e красиво,

когато и на теб ти се мълчи.

Жарава тлее в твоите очи.

 

Навярно всяка обич си отива,

но знам, че дълго няма да личи,

как гасне в сетните добри лъчи.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??