21 oct 2019, 21:33

Лютиче от моето тяло 

  Poesía » Otra
583 7 9

От минутата тихо белязала всички минути,
от родилните мъки на целия сгърчен живот,
от Големия взрив, който ражда наместо да срути,
го очаквах - сина ми, да стане на всичко амвон.

 

И защото го пише на Книгата черно на бяло
(оттогава са писани песни и не един стих),
го поливах да цъфне - лютиче от моето тяло,
но покълвайки в мен, осъзнах, че сама се родих.

 

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??