30 ene 2021, 9:27

Магичен водопад 

  Poesía » Filosófica, Civil
210 0 4

Остана ли ни нещо да изгубим?
Остана ли какво да ни сломи?
Кажете ми... Кога ще се събудим?
Душите ни се давят от сълзи.

Защо ли позволяваме да има
по белия ни свят лъжи и гнет?
Нима не заслужава всяка рима
добрите маниери на поет?

Окото на доброто се изпълва
с надеждата, че ние ще творим.
Върти се колелото. В нас покълва
животът на копнеж неудържим.

Цветът на заревото позлатява
очите на заспиващия град.
Животът добрините заслужава.
Доброто е магичен водопад.

© Димитър Драганов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??