Jan 30, 2021, 9:27 AM

Магичен водопад 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
208 0 4

Остана ли ни нещо да изгубим?
Остана ли какво да ни сломи?
Кажете ми... Кога ще се събудим?
Душите ни се давят от сълзи.

Защо ли позволяваме да има
по белия ни свят лъжи и гнет?
Нима не заслужава всяка рима
добрите маниери на поет?

Окото на доброто се изпълва
с надеждата, че ние ще творим.
Върти се колелото. В нас покълва
животът на копнеж неудържим.

Цветът на заревото позлатява
очите на заспиващия град.
Животът добрините заслужава.
Доброто е магичен водопад.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??