В прозореца ти пресмехулно
луната вместо мен надникна.
Две думички за теб търкулна,
въздушно-изворно избликна.
Докосна с лък сърдечна струна,
соната лунна в мрака лумна.
Прашинково душата ти целуна.
обля я с песен сладкодумна.
"Сърце" - изписа на перваза -
"за теб!" - допълни и намигна.
А после... приказка разказа
за любовта. Магия дивна.
© Таня Мезева Todos los derechos reservados
Прекрасна Поезия, Таня!!!