На хладно утрo пили от росата,
на летeн ден поели от лъчите,
на цветен полъх сбрали аромата -
изпълват се с безценен сок ресите.
Обрани в топла есен от лозите,
за тежък труд отплата са богата.
По хладни изби газят ги жените,
на страст любовна сеейки маята.
Заболи в пояс края на полите,
окъпали бедрата си в ширата,
те празник са жадуван за очите.
Дар Божи виното е, в него скрит е
копнеж, магично теглещ сетивата
към друг божествен дар – жената.
© Красимир Тенев Todos los derechos reservados