Feb 14, 2011, 8:56 AM  

Магията на виното 

  Poetry
2550 1 28

На хладно утрo пили от росата,

на летeн ден поели от лъчите,

на цветен полъх сбрали аромата -

изпълват се с безценен сок ресите.

 

Обрани в топла есен от лозите,

за тежък труд отплата са богата.

По хладни изби газят ги жените,

на страст любовна сеейки маята.

 

Заболи в пояс края на полите,

окъпали бедрата си в ширата,

те празник са жадуван за очите.

 

Дар Божи виното е, в него скрит е

копнеж, магично теглещ сетивата

към друг божествен дар – жената.

 

 

© Красимир Тенев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??