1 mar 2019, 10:19  

Майчице Българио 

  Poesía » Para niños
858 1 10

Няма друга на света

по-красива, по-добра!

Ти, Българио, една,

моя майчице добра.

 

Слънце грее тук навред,

нéбо ясно е над нас.

Вятър гали ред – по ред,

жито златно клас – по клас.

 

Ручей бистър, син поток

пеят песен във гора.

Хълм висок и дол дълбок

им пригласят във нощта.

 

А до тях Балканът горд

своят разказ им реди.

Как се бранят майка, род,

чест и слава на деди.

 

Няма друга на света!

Няма друга по-добра!

Ти, Българио, една,

свидна майчице добра!

 

© Хари Спасов Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Моя Родино »

5 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??