20 nov 2013, 20:24

Майка 

  Poesía » Filosófica
672 0 3

 

Майка

 

Очите ти изтекоха по него.

Пресъхнаха от сълзи. Потъмняха.

И все нататък, към вратата гледат,  

с надеждата да се отворят плахо.

 

И той да влезе. Да ти се усмихне.

Да се стопиш в прегръдката синовна.             

Щастливо отмаляла да притихнеш,     

без майчиното чувство за виновност.  

 

Но няма никой. Къщата е празна.

Сърцето пусто. Точно като нея.        

Усещаш самотата като спазъм

от допир с въглен, който още тлее.

 

Така изтичат дните ти. Да чакаш.      

Да обикаляш нощем телефона.                       

Да се препъваш в гънките на мрака          

и тъжно, като в църква да се молиш.  

 

И чакаш, чакаш… Чакаш да се върне.

Осъдена на чакане. Безгласна.        

Със блудни синове светът е пълен.

И с майки преживели гордостта си.

 

Животът ти изтече със сълзите.

Не плачеш вече, но си още жива.

И във войната с времето крепи те,

не плахата надежда, а... мотива.

 

© Александър Калчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "И във войната с времето крепи те,
    не плахата надежда, а... мотива."
    И философска, и гражданска творба, майсторска, с много силни внушения.
  • "Не плачеш вече, но си още жива." ... Стигаш отвъд мъката.
  • Свързвам името ти с добра поезия.
    И този път не останах разочарована.
    Тежък стих, хубав!
Propuestas
: ??:??