Терзая се. Скърбя. Не спя.
А ти едва ли подозираш,
че в адски пламъци горя.
О, знам! Сега не ме разбираш!
Да откъснат майка от дете...
Просто няма по-голяма болка...
Да не знае тя как то расте...
Как се храни... и по колко...
С какво сърце ни разделиха?
Как спят? Как са весели и бодри?
Е, за по-лесно мен обвиниха,
но те, о, колко със себе си са горди!
Ако нямах страх от Бога,
бих ги проклела в ада да горят,
да стигнат с много мъки в гроба...
Но не! Моите устни не кълнат!
Дори им желая доброто,
колкото и да е чудно това,
и най-вече защото
са твоите баба, дядо, баща...
След като толкова искат, нека се грижат.
Ти явно нямаш нищо против.
Какво от туй, че дните ми с мъка се нижат,
че живота без теб е непоносимо лютив?
Аз не мога да ти дам пари, удобства,
но ти предлагам цялата си душа!
За мен са истински друг вид богатства
и тях с готовност ще ти поднеса.
Страх ме е да не загубя търпение
и да те зачеркна, за да не ме боли,
дано да не осакатей душата ми от дълго мъчение
и да затворя за теб един ден всички врати!
Тогава вече ще е много късно.
Ще плачеш за пропуснатите дни,
а аз ще съм безчувствена, претръпнала,
изплакала всички свои сълзи...
Мълчанието ти е като нож в сърцето. Нищо.
То ще боли и ще кърви. Но докога?
Дано да устоя и този път, Всевишни!
Заради любимите ми трябва болката да спра!
© Даринка Колева Todos los derechos reservados