Малкият човек
Има, малкият човек, голямо его.
И често сочи другите със пръст.
Повдига, малкият човек, високо чело,
за компенсация на своя ръст.
Физическия ръст го има.
Дребна му е малката душа.
Хули другите за трима.
Използва клевети, лъжа...
На малкия човек не се сърдете.
Пуснете го, той пътя си да хване.
И жалките му хули подминете.
Той само със това се храни.
© Ник Желев Todos los derechos reservados