На Цвета
Кой ти дава там, отворила очи,
в наш'та тъмна, глуха стая?
Кой ти дава? Плашещо мълчи.
С мене тръгва, с мене обещава.
С мене тръгва, с мене обещава.
След мене вика и за мене тича.
В оная тъмна, глуха стая
лесно ме обикна, трудно се обича.
© Тихомир Неделчев Todos los derechos reservados