28 mar 2024, 11:34  

Малкото коте 

  Poesía » Para niños
74 1 0

Малко коте играе на двора,

Бяга, подскача – няма умора.

После в скута на някого ляга,

Гали се, мърка – така му приляга.

 

Топчица малка легна за дрямка.

Ала за кратко. Видя една сламка,

разрови  саксията, скъса пердето.

Мама се скара… То разля и кафето.

 

Май му е скучно. Търси игра.

Често играта превръща в беля.

Мъничко коте не знае умора,

цял ден лудува у дома и на двора.

© Ирен Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??