Мара
автор: dqdo_pop
/за кака Мара/
- Свършиха ли у селоту
мъже кът за мене,
май ши укна с колилоту
за градски серсемин.
- Де ши одиш, мари, Маро,
сал ти знай устата,
ща причакам край хамбаро
или край реката.
- Бе възгеч ут тес юнаци
дету ма причакват,
сал ма карат с тес мераци
нещу да учаквам.
- Китка ши ти крадна, Маро,
вода щи напия,
ща натисна край дуваро
с усни ща испия.
- Ни ма карай, бе мискинин -
аз да ни та фана!
Ща распраат кой де мини -
утре на мегдана.
Край казана ш'са разшетам,
гиди калпазанин.
Кът си по-тавряс ши гледам
ардауш ши станим.
Ши тъ метна с кама-сутра,
дет съм я учùла.
И ду Попа ши та тътря
после на венчило.
Селянин със селянин!
Амин!
© Костадин Todos los derechos reservados
Добре дошла Кети!