Feb 12, 2013, 3:05 PM

Мара 

  Poetry » Humour
1197 1 6

Мара

 

автор: dqdo_pop

 

/за кака Мара/

 

- Свършиха ли у селоту

мъже кът за мене,

май ши укна с колилоту

за градски серсемин.

 

- Де ши одиш, мари, Маро,

сал ти знай устата,

ща причакам край хамбаро

или край реката.

 

- Бе възгеч ут тес юнаци

дету ма причакват,

сал ма карат с тес мераци

нещу да учаквам.

 

- Китка ши ти крадна, Маро,

вода щи напия,

ща натисна край дуваро

с усни ща испия.

 

- Ни ма карай, бе мискинин -

аз да ни та фана!

Ща распраат кой де мини -

утре на мегдана.

Край казана ш'са разшетам,

гиди калпазанин.

Кът си по-тавряс ши гледам

ардауш ши станим.

Ши тъ метна с кама-сутра,

дет съм я учùла.

И ду Попа ши та тътря

после на венчило.

 

Селянин със селянин!

 

Амин!

© Костадин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??