11 sept 2013, 19:40

Мария, Орфей и може би ти 

  Poesía » De amor
436 0 0

От подобни на старите сиви скали,

на които Орфей се препичал,

по Марица насложени – живи очи,

знам, оттам че наднича момиче.

 

Тя се казва Мария и носи сърце,

издълбано от златната лира,

прокълната вовеки била от Орфей

туй сърце да не може избира.

 

И когато ловуващ наблизо рибар

чуе писък и скочи припряно,

той нагазва във черната мътна вода

без да мисли и плува с желание...

 

Тъй Мария стои си и чака Орфей

да се върне – според обещаното,

но се бави, а вече го чувства далеч.

Дали друг не ще бъде избраникът?

© Димитър Д Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??