Тя слушаше капчиците,
които барабаняха по прозореца,
а дъждът забързваше и забързваше.
Беше март и времето показваше
разноликата си природа-
ту цветна и топла,
галеща като кадифено съвършенство,
ту дъждовна и мрачна-
като черните гарванови пера.
Но някъде там, в далечината
се виждаше светлинка,
сякаш беше лъч обещание,
надежда, сякаш времето поставяше
своят удивителен знак и подписваше
идването на пролетта!
© Джини Тошева Todos los derechos reservados