15.01.2022 г., 23:54 ч.

Март 

  Поезия » Пейзажна
285 1 0

Тя слушаше капчиците,

които барабаняха по прозореца,

а дъждът забързваше и забързваше. 

 

Беше март и времето показваше 

разноликата си природа-

ту цветна и топла,

галеща като кадифено съвършенство, 

ту дъждовна и мрачна-

като черните гарванови пера.

 

Но някъде там, в далечината

се виждаше светлинка,

сякаш беше лъч обещание,

надежда, сякаш времето поставяше 

своят удивителен знак и подписваше

идването на пролетта!

 

© Джини Тошева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??