Очевидно е време
да прочистя градината.
За начало ще взема
да прегледам малините.
Всички пръчки изсъхнали
ще изхвърля през портата.
Избуялите връхчета
на прикритата гордост
да подрязвам ще почна.
Треволяка суетен -
изтощител на почвата,
ще изскубя по светло.
И дървета огромни,
със загнездени сенки
на болезнени спомени,
днес ще бъдат отсечени.
Очевидно е време
да садя ново семе…
Албена Димитрова
1.3.2020.
София.
© Албена Димитрова Todos los derechos reservados