Настръхнаха мъжете,
наведоха глави,
когато влезе тя –
вдовицата на техния приятел.
И седна тя с невидими очи
на самия край на масата,
за да посрещнат те спокойни
своите жени –
усмихнати и зли,
със грейнали от радост маски.
© Вяра Николова Todos los derechos reservados