25 авг. 2017 г., 08:45  

Маски 

  Поэзия
1084 1 3

Настръхнаха мъжете,

наведоха глави,

когато влезе тя –

вдовицата на техния приятел.

И седна тя с невидими очи

на самия край на масата,

за да посрещнат те спокойни

своите жени –

усмихнати и зли,

със грейнали от радост маски.

© Вяра Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??